Dåb

Både spædbørn, større børn og voksne kan blive døbt i folkekirken. Enhver, der bliver døbt i folkekirken, bliver derved medlem af den.

Når et barn døbes senest 6 måneder efter fødslen, kan navngivning af barnet ske ved dåb.
Børn, der er født i Sønderjylland, skal dog være navngivet ved anmeldelse til personregisteret hos kommunen, før de kan blive døbt.

Når I som forældre ønsker at få jeres barn døbt, skal I henvende jer til kirkekontoret eller sognepræsten i det sogn, hvor I ønsker, at dåben skal finde sted, for bl.a. at aftale tidspunktet.

Hvis du som voksen ønsker at blive døbt, skal du ligeledes henvende dig til kirkekontoret eller sognepræsten i det sogn, hvor du ønsker, at dåben skal finde sted.

Dåb finder oftest sted som en del af den almindelige søndagsgudstjeneste (højmesse). Den kan også foregå ved en særlig dåbsgudstjeneste. Det afhænger af traditionerne ved de enkelte kirker.

I Diernæs sogn er det besluttet at imødekomme ønsket om lørdagsdåb i en vis udstrækning. Der vil være mulighed for, at der kan arrangeres en dåbsgudstjeneste den første lørdag i hvert kvartal, medmindre denne lørdag falder sammen med en højtid - i dette tilfælde vil det være den efterfølgende lørdag - og altid kl. 11.

I 2017 vil der tillige være mulighed for lørdagsdåb den 2. december.

Uptime-IT ApSDiernæs kirke, Mosetoften 2B, 5600 Faaborg, tlf. 62 61 04 78